Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  |   | 

Comments Off on LTH Raih Untung Labur Hartanah UK

LTH Raih Untung Labur Hartanah UK

| Uncategorized | May 10, 2014

 

LTH Raih Untung Labur Hartanah UK

LTH raih untung labur hartanah UK

Kelana Jaya: Lembaga Tabung Haji (LTH) mencatatkan keuntungan pelaburan hartanah di United Kingdom sekitar 9.5 peratus dengan pembelian tiga bangunan di sekitar London dan akan memperluaskan pelaburan di beberapa negara lain.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulannya Datuk Ismee Ismail berkata, kesemua unit bangunan itu sudah diduduki sepenuhnya oleh penyewa dan dua daripadanya terletak di Central London, manakala satu lagi di luar kawasan berkenaan.

Menurutnya, pihaknya berhasrat untuk memperluaskan pelaburan hartanah di beberapa negara lain antaranya Australia, Arab Saudi dan beberapa negara lain selepas melihat keuntungan yang diperoleh.

“€œBagaimanapun, hasrat kita untuk melabur di negara luar tidak mengganggu fokus utama pelaburan iaitu di negara sendiri dan ia masih diteruskan.

“€œKita tetap akan meletakkan keutamaan kepada pelaburan hartanah di Malaysia dan dalam masa sama, kita juga melihat peluang-peluang lain di luar negara,” katanya pada majlis pengiktirafan Malaysia Book of Records (MBOR) selepas Kelab Tabung Haji (TaHa) mencatatkan jumlah keanggotaan paling ramai iaitu sekitar 1.1 juta ahli di sini semalam.

Setakat ini, Ismee berkata, pihaknya sedang memantau pelaburan mereka di United Kingdom dan hasil pulangan keuntungan agak memberangsangkan.

Menurutnya, LTH akan melihat pelbagai peluang lain yang menepati portfolio pelaburannya dan langkah itu diambil untuk meningkatkan pendapatan agensi itu.

Sumber: Metro

  

1238 total views, 1 today

  

LikeBox

Mudah.my

PropertyGuru.Com

ShoutBox